Kérjük, támogassa egyesületünket
adója 2%-ával

Figyelem! A felajánlás határideje változott, még lehet adományozni. Részletek a cikkben.

Corvuska 2020

Sajnálattal közöljük. hogy a Corvuska 2020 csillagásztábor a járványügyi helyzet alakulása miatt elmarad.

Corvus 2020 észlelőtábor

2020. augusztus 15.-22.

 

 

PanoramaWebA nyár a táborozás, bulizás ideje. Nem mindegy azonban, hogy milyen tábor, milyen buli az, ahol az idődet töltöd. Ha unod már a sablonos táborokat, próbálj ki valami újat!

Gyere el a Corvuska csillagásztáborba, ahol egy teljesen új stílust tapasztalhatsz meg. Itt nincs este tízkor takarodó - ekkor kezdődnek a csillagászati megfigyelések, napközben érdekes programok várnak: irányíthatsz kutatótrobotot, szkafanderbe öltözve felderíthetsz egy idegen bolygót, fizikai kísérletek mikéntjét és hogyanját sajátíthatod el. Ha ügyes vagy és figyelsz egész héten, akkor értékes díjakat nyerhetsz, de kipróbálhatod természetfotós tehetségedet is. A foci, pingpong és más sportok, játékok is a tábor szerves részét képezik.

A vezetők mind jó fejek, de a dolgukat is értik. Sok új ismeretet sajátíthattok el, szó esik a Hold meghódításáról, a Naprendszer felfedezéséről, a csillagokról, csillaghajókról, távcsövekről,napelemekről, és még hosszan lehetne sorolni, mi mindenről, de miért nem próbálod inkább ki személyesen. Igen, te, aki mostanra már biztosan érdeklődve olvasod ezt a cikket.

A jelentkezés nagyon egyszerű: Letöltöd a lejjebb található jelentkezési lapot, kitölteted és aláíratod a szüleiddel, majd elküldöd a meghívón található címre. Ennyi az egész. Ugye nem is sok egy heti jó közérzetért?

Még egy fontos dolog, illetve kettő: a tábor június 30-án kezdődik és július 7-én ér véget, a részvételi díj pedig 159€. További részletek a jelentkezési lapon, amit letölthetsz innen:


Jelentkezési lap a Corvuska2018 táborba

Már előre örülünk a találkozásnak, és hogy ne csak tőlünk jöjjön az infó, itt egy élmémybeszámoló az egyik korábbi Coruvska táborból:

Corvuska 2014 - élménybeszámoló

Pályázati felhívás!

Ha jól forgatod a tollat, vagy a billentyűzetpüfölésből okos dolgaid keverednek ki, akkor most tiéd a pálya, ugyanis esszépályázatot hirdetünk két kategóriában. Kategóriánként a nyertes ingyen jöhet a Corvuska csillagásztáborba. A pályázati témák a következők:

Az általános iskola 4.-6. évfolyama számára: E.T. inni kér

Írj egy történetet, hogyan találkoztál földönkívüli barátoddal. Térj ki a földönkívüli értelmes élet kutatására, a víz fontosságára az élet szempontjából, földönkívüli barátod jellemzésére, közös kalandjaitokra.

 

Az általános iskola 7.-9. évfolyama számára: Mélytengeri búvárkodásom az Európa jégpáncélja alatt

Írj történetet a Jupiter holdjának meglátogatásáról. Térj ki az odavezető útra, mit találtok a landolás után az Európa felszínén, mit találtok a jégréteg alatt.


A pályázattal és a pályaművek beadásával kapcsolatos további információkat megtalálod a jelentkezési lap második oldalán.

A Corvuska 2018 csillagásztábor csapata.