Corvuska 2019

Csillagásztábor gyerekeknek

2019. június 29. - július 6.

Corvus 2019 észlelőtábor

2019. augusztus 3-11.

 

PanoramaWebA nyár a táborozás, bulizás ideje. Nem mindegy azonban, hogy milyen tábor, milyen buli az, ahol az idődet töltöd. Ha unod már a sablonos táborokat, próbálj ki valami újat!

Gyere el a Corvuska csillagásztáborba, ahol egy teljesen új stílust tapasztalhatsz meg. Itt nincs este tízkor takarodó - ekkor kezdődnek a csillagászati megfigyelések, napközben érdekes programok várnak: irányíthatsz kutatótrobotot, szkafanderbe öltözve felderíthetsz egy idegen bolygót, fizikai kísérletek mikéntjét és hogyanját sajátíthatod el. Ha ügyes vagy és figyelsz egész héten, akkor értékes díjakat nyerhetsz, de megbirkózhatsz egy szabadulószobával is. A foci, pingpong és más sportok, játékok is a tábor szerves részét képezik.

A vezetők mind jó fejek, de a dolgukat is értik. Sok új ismeretet sajátíthattok el, szó esik a Hold meghódításáról, a Naprendszer felfedezéséről, a csillagokról, csillaghajókról, távcsövekről,napelemekről, és még hosszan lehetne sorolni, mi mindenről, de miért nem próbálod inkább ki személyesen. Igen, te, aki mostanra már biztosan érdeklődve olvasod ezt a cikket.

A jelentkezés nagyon egyszerű: Letöltöd a lejjebb található jelentkezési lapot, kitölteted és aláíratod a szüleiddel, majd elküldöd a meghívón található címre. Ennyi az egész. Ugye nem is sok egy heti jó közérzetért?

Még egy fontos dolog, illetve kettő: a tábor június 29-én kezdődik és július 6-án ér véget, a részvételi díj pedig 159€. További részletek a jelentkezési lapon, amit letölthetsz innen:


Jelentkezési lap a Corvuska2019 táborba

Már előre örülünk a találkozásnak, és ha kíváncsi vagy, milyen is ez a tábor, akkor nézd meg ezt:
A Corvuska 2018 csillagásztábor képregényes formában

Ha tőlünk független információkat akrsz látni:

Corvuska 2014 - élménybeszámoló

Pályázati felhívás!

Ha jól forgatod a tollat, vagy a billentyűzetpüfölésből okos dolgaid keverednek ki, akkor most tiéd a pálya, ugyanis esszépályázatot hirdetünk két kategóriában. Kategóriánként a nyertes ingyen jöhet a Corvuska csillagásztáborba. A pályázati témák a következők:

A 4.-6. osztályos kategória számára: Olimpiai játékok a Holdon

Képzeld magad egy holdi tizenkétpróbázó helyébe, írd le, milyen sportágakban versenyzel, hogyan edzel a versenyekre, milyen a versenyek lefolyása.

A 7.-9. osztályos kategória számára: Támad a Föld!

Írd le a holdraszállást a Hold szemszögéből. Képzeld magad a Hold helyébe, mit érezhetett, gondolhatott, miközben az űrhajósok ostromolták.


A pályázattal és a pályaművek beadásával kapcsolatos további információkat megtalálod a jelentkezési lap második oldalán.

 

A Corvuska 2019 csillagásztábor csapata.