Corvuska 2019

Csillagásztábor gyerekeknek

2019. június 29. - július 6.

Corvus 2019 észlelőtábor

2019. augusztus 3-11.

szalag

A nyár a táborozás, bulizás ideje. Nem mindegy azonban, hogy milyen tábor, milyen buli az, ahol az idődet töltöd. Ha unod már a sablonos táborokat, próbálj ki valami újat!

Gyere el a Corvuska csillagásztáborba, ahol egy teljesen új stílust tapasztalhatsz meg. Itt nincs este tízkor takarodó - ekkor kezdődnek a csillagászati megfigyelések, napközben érdekes programok várnak: irányíthatsz kutatótrobotot, szkafanderbe öltözve felderíthetsz egy idegen bolygót, fizikai kísérletek mikéntjét és hogyanját sajátíthatod el. Ha ügyes vagy és figyelsz egész héten, akkor értékes díjakat nyerhetsz, de kipróbálhatod természetfotós tehetségedet is. A foci, pingpong és más sportok, játékok is a tábor szerves részét képezik.

A vezetők mind jó fejek, de a dolgukat is értik. Sok új ismeretet sajátíthattok el, szó esik a Hold meghódításáról, a Naprendszer felfedezéséről, a csillagokról, csillaghajókról, távcsövekről,napelemekről, és még hosszan lehetne sorolni, mi mindenről, de miért nem próbálod inkább ki személyesen. Igen, te, aki mostanra már biztosan érdeklődve olvasod ezt a cikket.

A jelentkezés nagyon egyszerű: Letöltöd a lejjebb található jelentkezési lapot, kitölteted és aláíratod a szüleiddel, majd elküldöd a meghívón található címre. Ennyi az egész. Ugye nem is sok egy heti jó közérzetért?

Még egy fontos dolog, illetve kettő: a tábor július 2-án kezdődik és július 8-án ér véget, a részvételi díj pedig 149€. További részletek a jelentkezési lapon, amit letölthetsz innen:


Jelentkezési lap a Corvuska2017 táborba

Már előre örülünk a találkozásnak, és hogy ne csak tőllunk jöjjön az infó, itt egy élmémybeszámoló az egyik korábbi Coruvska táborból:

Corvuska 2014 - élménybeszámoló

Pályázati felhívás!

Ha jól forgatod a tollat, vagy a billentyűzetpüfölésből okos dolgaid keverednek ki, akkor most tiéd a pálya, ugyanis esszépályázatot hirdetünk két kategóriában. Kategóriánként a nyertes ingyen jöhet a Corvuska csillagásztáborba. A pályázati témák a következők:

Az általános iskola 4.-6. évfolyama számára: Utam a Marsra - Ebben a kategóriában azt várjuk a pályázóktól, hogy egy Mars-kutató űrhajós szemszögéből írják le egy képzeletbeli Mars-utazás menetét az űrhajóskiképzéstől kezdve az utazáson keresztül a Marson eltöltött időig. Külön érdekelne bennünket a marsi kutatás menete, milyen dolgokat éreznének fontosnak, mi lenne a kutatás célja. Természetesen a hazaút leírása is részét képezheti a pályázatnak.

 

Az általános iskola 7.-9. évfolyama számára: Családi étterem a Vallis Marineris peremén - A Vallis Marineris egy hatalmas, kb. 4500 km hosszú kanyon a Marson, amelynek mélysége helyenként eléri a 10 km-t is. A kanyon pereméről csodálatos látvány tárul a szemünk elé. A pályázóktól azt várjuk, hogy írják le, hogyan működtetnének egy családi éttermet a kanyon peremén. Kifejthetik, hogy milyen terményeket lehetne helyben megtermelni (pl. üvegház), mit kellene a Földről szállítani, hogyan lehetne a vendégeket becsalogatni stb. Kíváncsiak lennénk arra is, hogy milyen ételeket és italokat szolgálnának fel az étteremben.

 

A pályázattal és a pályaművek beadásával kapcsolatos további információkat megtalálod a jelentkezési lap második oldalán.

A Corvuska 2016 csillagásztábor csapata.